Een huis kopen en een huis verkopen – wat u moet weten voordat u een makelaar inhuurt

Makelaar

Het inhuren van een makelaar lijkt misschien een gemakkelijke taak, maar er zijn veel dingen die u moet weten voordat u een contract ondertekent. Om te beginnen is uw makelaar niet uw vriend – het is hun taak om een woning te vinden en deze aan u te laten zien. Je moet niet het gevoel hebben dat je erop kunt rekenen dat ze veel voor je zullen vinden. U dient op de hoogte te zijn van de valkuilen van makelaars en hun secundaire diensten, waaronder verwijzingsdiensten.

Wees op uw hoede voor screeningvragen die de makelaar u kan stellen. Makelaars hebben een voordeel als het gaat om het verkrijgen van informatie over uw financiƫn, dus vertel hen niet dat u een hoog inkomen heeft Oudshoornmakelaardij.nl. Vertel ze bovendien niet dat je een hypotheekofferte hebt. Dit kan ervoor zorgen dat ze wachten op een hoger bod als u hen vertelt dat u zich in een positie bevindt waarin u de hypotheek kunt betalen. Een goede makelaar zal u dit soort persoonlijke gegevens niet vragen.

Makelaars krijgen een vergoeding voor het aanbevelen van hun klanten aan andere professionals. Dit betekent dat ze een deal niet afhankelijk kunnen maken van het feit of de verkoper hun aanbevelingen accepteert. Zij kunnen u echter wel adviseren over de prijs die u voor de woning moet bieden. En als u nog geen prijs heeft bepaald, is een makelaar nog steeds een goede keuze. Een makelaar heeft toegang tot meer informatie dan een makelaarswebsite of een app je kan geven.

Meer informatie: Oudshoornmakelaardij.nl