Hoe een domeinnaam overzetten?

Het verhuizen van domeinnamen is een van de belangrijkste taken die vaak over het hoofd worden gezien wanneer u een website of online bedrijf heeft. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat u niet al uw harde werk verliest tijdens het overdrachtsproces. Domeinnamen zijn onvervangbaar en kunnen op geen enkele manier worden verwijderd. Domeinnamen zijn activa die bij wet moeten worden beschermd. Er zijn wetten van kracht om domeinnamen en domeinoverdrachten te helpen beschermen.

Het eerste dat u moet doen als u klaar bent om domeinnamen over te dragen, is controleren of dit mogelijk is. Dit betekent dat u zich moet afvragen of u uw domein zonder autorisatiecode kunt verhuizen. Hier zijn enkele stappen die u in het proces moet volgen:

Stap 1: Informeer bij uw registrar of u de domeinnaam zonder autorisatiecode kunt verhuizen. De meeste registrars staan alleen een transfer-domeinnaam toe met een transfer-autorisatiecode. Als dit niet is toegestaan, kunt u mogelijk uw domeinnaam verhuizen na een registratieperiode van 60 dagen. Zorg er ook voor dat u eventuele toepasselijke vergoedingen controleert.

Stap 2: Kijk of er een respijtperiode is voordat de domeinnaam wordt overgedragen. Het beleid voor het overdragen van domeinnamen kan een respijtperiode specificeren en dit is het tijdsbestek dat u het domein kunt overdragen zonder gedwongen te worden iets te betalen. Meestal is de uitstelperiode zes maanden en soms kan het zelfs korter zijn.

Stap 3: Schrijf en verzend een autorisatiecode. Zorg ervoor dat u bij het schrijven van de autorisatiecode het domeinoverdrachtsverzoek als onderwerpregel opneemt. Zorg ervoor dat u zowel de domeinnaam als het overdrachtsverzoek opneemt.

Dien ten slotte het overdrachtsverzoek in. Er zal een overdrachtsgoedkeuringspagina zijn waar u het overdrachtsverzoek dat u heeft geschreven moet invoeren. Het domeinoverdrachtsproces begint onmiddellijk en u ontvangt een e-mailmelding. Dit is de laatste stap in het overdrachtsproces van de domeinnaam. Zorg ervoor dat u het op de voet volgt.

Methode voor domeinoverdracht één: Neem contact op met uw registrar en vraag hem of zij een methode voor domeinoverdracht aanbieden waarmee u  kosteloos domeinnaam verhuizen kan. U zou de contactgegevens van uw domeinregistreerder in uw configuratiescherm moeten kunnen vinden. Ze zouden u moeten kunnen vertellen of ze een dergelijke service aanbieden of niet. Als dit niet het geval is, moet u mogelijk een andere registrar zoeken. Er zijn verschillende methoden voor domeinoverdracht die worden aangeboden door registrars. Sommige vereisen vergoedingen, terwijl andere u toestaan dit zonder kosten te doen.

Methode twee: Zoek een andere registrar die gratis een domeinoverdrachtsproces aanbiedt. Zodra u een andere registrar heeft gevonden die de gratis transfer aanbiedt, gebruikt u dezelfde autorisatiecode die u in het eerste geval gebruikte om in te loggen op het systeem en het transferverzoek in te dienen. Deze keer krijgt u de mogelijkheid om een host te selecteren die het overdrachtsverzoek dat u heeft geschreven ondersteunt. Zorg ervoor dat u controleert of de host de methode ondersteunt, zodat alle noodzakelijke stappen worden genomen wanneer u uw verzoek indient. Sommige hosts ondersteunen slechts één bepaalde methode. Als je tevreden bent met de transferondersteuning van de verhuurder, kun je je transferverzoek indienen.

De eenvoudigste methode om een domeinnaam verhuizen, wordt de handmatige methode genoemd. U hoeft de gegevens niet handmatig in te voeren, de e-mailadressen te bewerken of te verifiëren. In sommige gevallen is de enige stap die u moet nemen, wachten tot uw verzoek om een domeinnaamoverdracht is goedgekeurd. Wacht minimaal 24 uur voordat u gegevens invoert in het veld voor domeinoverdrachten. Hoewel het proces langer duurt, is het de snelste manier om enkele domeinen over te dragen.