egr klep vervuild

Het reinigen van de EGR-klep is iets dat nodig is bij het dagelijkse gebruik van uw motor. Als u merkt dat er zich vuil en vuil in uw EGR-klep ophoopt, is het misschien tijd om deze schoon te maken.

Het vuil dat zich in uw motor verzamelt, bestaat meestal uit oude olie, oud vet en een aantal andere vervuilende stoffen die zich na verloop van tijd ophopen. Naarmate de motor ouder wordt, zijn er minder verontreinigingen die in de lucht worden aangetroffen, maar het is nog steeds nodig om een ​​soort van reinheid te gebruiken. Als de egr klep vervuild of bevlekt is, zal deze waarschijnlijk niet zo goed werken. Als het vuil genoeg is, kan dit leiden tot een verstopping en moet de klep worden vervangen door een nieuwe.

De beste manier om uw EGR-klep te reinigen, is door een stofzuiger te gebruiken. Dit wordt de gemakkelijkste en goedkoopste manier om de klus te klaren. Zorg ervoor dat u de aanzuiging aan beide zijden van de klep gebruikt om eventueel vuil te verwijderen dat in het gebied is opgesloten. Verwijder het vuil van de klep en laat deze aan de lucht drogen voordat u de klep opnieuw installeert.

Als het vuil te groot is om met een stofzuiger te worden verwijderd, kunt u proberen om een ​​kleine hoeveelheid wasmiddel op het getroffen gebied te gebruiken. Wees voorzichtig met het gebruik van afwasmiddel, omdat een deel ervan op de gevoelige delen van uw klep kan komen en roest kan veroorzaken. Gebruik altijd een doek wanneer u dit deel van de motor schoonmaakt, want het kan behoorlijk rommelig worden.

Een andere optie is om een ​​antibacteriële reiniger op de vuile plek te spuiten en deze een tijdje te laten zitten. Dit zal alle bacteriën die erin hebben geleefd doden en ervoor zorgen dat uw motor goed blijft werken.

Als uw motor niet loopt nadat u hem hebt schoongemaakt, mag u geen afwasmiddel gebruiken. Het moet grondig worden gedroogd en volledig worden geschrobd. Achtergebleven vuil of vuil kan een verstopt systeem veroorzaken, dus u wilt niet hetzelfde ding terug in het systeem plaatsen dat u zojuist hebt schoongemaakt.

Schoonmaken is niet de enige optie om uw motor in goede staat te houden. Naast het gebruik van een goede reiniger is het ook aan te raden om de filters periodiek te vervangen. Wanneer u de filters vervangt, is het gemakkelijk om het verschil in de prestaties van uw auto te zien.

Het reinigen van uw motor is de eerste stap om deze te beschermen tegen mogelijke schade. het is dus belangrijk om dit af en toe te doen.

https://www.chipperformance.nl/