Makelaar

Hoe een makelaar u kan helpen een huis te verkopen

Een goede makelaar kan zijn klanten een deskundig oordeel geven over de waarde van uw eigendom en een scherpe prijs bepalen. Hun kennis van de lokale vastgoedmarkt, gecombineerd met informatie van het Kadaster, zorgt ervoor dat ze de juiste woning voor de juiste prijs kunnen vinden. Bovendien zal een makelaar in staat zijn om het proces zo stressvrij en efficiënt mogelijk te laten verlopen, met behoud van een professionele houding.

Makelaars helpen u met de administratie van de verkoop. De makelaar is verantwoordelijk voor de coördinatie van de onderhandelingen met de koper en de verkoper. Zij coördineren ook het papierwerk voor de aankoop . Zo coördineren zij voor de koper de keuringen, rapportages en reparatieonderhandelingen. Tijdens de laatste fase van de verkoop komt er veel papierwerk en juridisch jargon bij kijken, dus de makelaar is uw belangrijkste aanspreekpunt.

Het inschakelen van een makelaar zal u helpen uw eigendom zo snel mogelijk te verkopen. Houd er echter rekening mee dat een makelaar geen vastgoedexpert is en dat u uw vragen moet kunnen beantwoorden. Aangeboden panden moeten de juiste informatie hebben en een goede makelaar zal altijd de panden bezoeken die hij of zij op de shortlist heeft staan. De makelaar zorgt ervoor dat er geen verborgen verrassingen in het pand komen. De makelaar zal ook communiceren met de controlerende makelaar en de eigenaren. Terwijl u zelf bezichtigingen kunt bijwonen, heeft een goede makelaar iemand die meer technische vragen voor u afhandelt.

Klik hier om meer te lezen: Patistmakelaardij.nl