Pasta saus

Pasta dry is een soort voedsel dat over het algemeen wordt gemaakt van een droog, onbewerkt deeg van volkoren meel gemengd met vloeistof (meestal water of eieren) en gevormd tot dunne vellen of andere vormen, vervolgens gekookt of gebakken.

Dit wordt beschouwd als een van de oudste kookstijlen, hoewel het pas in de Renaissance populair was in de Europese keuken. Hoewel er aanwijzingen zijn dat in Italiƫ al in de 13e eeuw Pasta droog werd gemaakt, zou het echte begin in China kunnen zijn, waar de zoete rijstvelden werden gebruikt om de droge noedels te maken. Er is geen kooktijd vereist, waardoor dit een geweldig idee is voor feesten met een kort schema. Het kan ook van tevoren worden gemaakt en ingevroren voor een snel en gemakkelijk diner, zoals voor een picknick.

Als je overweegt Pasta droog te proberen, heb je de volgende ingrediƫnten nodig: pastadeeg, plantaardige olie, ei, zout, peper, oregano en cayennepeper. Hiervan is de plantaardige olie de belangrijkste, omdat deze het deeg mooi laat rijzen. Een ander belangrijk aspect van het correct drogen van Pasta is om het relatief dun te houden, met een dikte van niet meer dan een kwart inch. Het deeg kan in partjes of ringen worden gesneden, afhankelijk van hoe dun je je noedels wilt hebben. Na het bakken kan de pasta worden uitgespreid met tomatensaus, kaas of marinarasaus, of gewoon gegeten.

Een sleutel om Pasta goed droog te maken, is door de noedels er helemaal doorheen te koken, zodat ze hun vorm behouden en overal vochtig zijn. Als je pasta met de hand droog maakt, kan de kok het deeg oververhitten, waardoor het kan stremmen. Wanneer u de noedels snijdt, wilt u een pastasnijder gebruiken die de vorm heeft van een vierkant. Hierdoor is het deeg snijden een makkie. Zodra de noedels zijn gesneden, kunnen ze worden besprenkeld met tomatensaus, olijfolie of oregano, en laten drogen in de zon boven een open vuur.

Een laatste sleutel om Pasta perfect droog te maken, is door de plasticfolie niet te wassen terwijl deze heet is.

Het pastadeeg krimpt tijdens het koken en de plasticfolie wordt in de oven gekookt als u het warm wast. Als je de plasticfolie warm wast, krijg je twee keer zoveel deeg om mee te werken bij het bakken van je Pasta.

Bij het maken van Pasta is het belangrijk om in gedachten te houden dat het helemaal gaar moet zijn. Dit betekent dat het vocht uit het deeg wordt verwijderd. Pasta mag nooit op lage temperatuur worden gekookt, omdat het gebrek aan vocht ervoor kan zorgen dat de pasta aan elkaar gaat plakken en erg hard wordt. Pasta koken op een onbedekte brander is de beste manier om je Pasta droog genoeg te krijgen, maar het is niet nodig om hem direct te koken. De pasta koken door hem in water te pocheren of in een sauspan met vloeistof te doen, is een uitstekende manier om hem grondig te laten koken, bijna zoals bij bakken.

Met al dit advies zou het maken van Pasta een makkie moeten zijn. Vergeet niet om ruimte te laten zodat lucht kan circuleren, bak het in de oven en laat het goed afkoelen voordat u het op een bakplaat kookt. Je zult merken dat het maken van deeg het moeilijkste deel van het maken van pasta is. Met een beetje oefening wordt het maken van Pasta een tweede natuur voor je.

Vind meer info: https://novusventus.shop/