zzp vrachtwagenchauffeur

Als u freelance vrachtwagenchauffeur wilt worden, moet u er zeker van zijn dat u het juiste bedrijf of de juiste personen kiest om u te vertegenwoordigen.

Er zijn veel transportbedrijven die gekwalificeerde vrachtwagenchauffeurs inhuren als u een aanvraag indient. Je wordt echter niet meteen vrachtwagenchauffeur en er zijn dingen die je moet weten om een fulltime freelance vrachtwagenchauffeur te worden en uiteindelijk een langdurig dienstverband bij een bedrijf.

De eerste stap om een vrachtwagenrijervaring te worden, is om een gediplomeerde chauffeur te worden. Dit betekent dat je je GED (General Education Diploma) of je High School Diploma haalt. Het behalen van een rijbewijs opent meer deuren voor je als je fulltime vrachtwagenchauffeur wilt worden. Bovendien is het wettelijk verplicht om een rijbewijs te hebben om commercieel een vrachtwagen te besturen.

Nadat u uw vergunning heeft behaald, kunt u solliciteren naar banen bij vrachtwagenbedrijven of individuele aannemers. U moet een drugs- en alcoholtest, vingerafdrukken, een strafbladcontrole en een rijervaringstest ondergaan. Deze tests zullen bepalen of u een betrouwbare chauffeur bent en zullen helpen bepalen of u een baan als freelance vrachtwagenchauffeur moet krijgen. Deze tests zullen er ook voor zorgen dat de chauffeurs van het bedrijf u vertrouwen, wat uiterst belangrijk is om een winstgevende werkrelatie met het bedrijf te hebben. U moet tenslotte namens hen met de vrachtwagen rijden als u betaald wilt worden.

Vrachtwagenchauffeurs beginnen hun carrière vaak bij grotere bedrijven, zoals Budweiler, tankwagen of CTS.

Deze grote bedrijven leiden je op tot freelance vrachtwagenchauffeur. Aan de andere kant kunnen kleinere bedrijven u meteen inhuren als proefrijder. Er zijn veel verschillende transportbedrijven die mensen zoals u inhuren om met hun vrachtwagens te rijden.

De eerste stap om freelance vrachtwagenchauffeur te worden, is het vinden van een bedrijf waar je wilt werken. Er zijn tientallen van deze bedrijven in het hele land en u zult waarschijnlijk beginnen door ernaar te zoeken op Google. Enkele van de meest populaire bedrijven om mee te beginnen zijn Hotshot Truck Driving, Local Authority Truck Driving, National Freight Inc. en Drive Master. Dit zijn enkele van de meest bekende bedrijven en misschien zijn dit zelfs de bedrijven die u al kent. Het kan echter nooit kwaad om uw onderzoek helemaal opnieuw te beginnen en te zien wat voor soort banen andere vrachtwagenchauffeurs krijgen.

Als je momenteel geen student bent, maar er wel een wilt worden, zijn er veel lessen die je kunt volgen om dit te doen. U kunt naar een vrachtwagenrijschool gaan waar u praktijkgerichte training krijgt, of u kunt zich inschrijven voor een klas waarmee u via internet kunt leren. Veel chauffeurs die momenteel in het bezit zijn van een CDL of ander commercieel rijbewijs, kiezen ervoor om vrachtwagenscholen te bezoeken, omdat ze hun rijbewijs kunnen behouden terwijl ze de zakelijke kant van het chauffeurschap leren. De meeste scholen voor CDL’s bieden ook gespecialiseerde lessen voor nieuwe vrachtwagenchauffeurs. Om het meeste uit uw opleiding te halen, moet u altijd controleren wat de school aanbiedt die de cursus aanbiedt voordat u besluit om u al dan niet aan te melden.

Klik om meer te lezen: awservices.nl