Yoga voor senioren is een geweldige manier om de senioren in je leven meer op hun gemak te stellen met zichzelf. Naarmate we ouder worden, hebben onze spieren de neiging om strakker te worden, onze gewrichten worden stijf en onze spieren verliezen flexibiliteit. Als je een yogaleraar bent, kun je je studenten helpen bij het ontwikkelen van yogahoudingen die hen helpen hun flexibiliteit te behouden en hun lichaam strak te houden. Yoga-voordelen voor senioren zijn onder meer het verbeteren van de houding, meer spierkracht, een betere balans en een verbeterde balans en gang.

Oudere vrouwen in je troep of groep zullen dol zijn op de voordelen die yoga te bieden heeft. Yoga kan oudere meisjes helpen onafhankelijker te blijven. Veel seniorengroepen bieden yogalessen aan als onderdeel van hun routine om degenen die onafhankelijk zijn te helpen de oefening te krijgen die ze nodig hebben. Het is belangrijk om van je yogafeest een leuke activiteit te maken voor al je troep en voor de vrouwen in je organisatie.

Nodig klasmeisjes uit om naar je yogafeest te komen. Laat een speciaal activiteitenboekje voor ze maken met wat leuk patchwork voor hun kostuums. Laat alle meisjes een item uit het doe-boekje pakken en het op een tafel of een ander oppervlak plaatsen. Laat de meisjes van de klas hun eigen patch ontwerpen met een textielstift.

Laat je meisjes een schattige yoga-outfit dragen, zoals een roze trui met stroken en bijpassende panty’s. Voor de oudere meisjes wil je misschien een activiteitenboekje maken van karton. Aan de ene kant zet je woorden als “senior”, “yoga”, “beroemdheid” en “potluck”. Schrijf op de achteromslag op een grappige manier het woord “yoga”. En voor de bovenkant van het activiteitenboekje heb je een paar zinnen over hoe je een kostuum kunt maken met een naaimachine, en ‘yoga’ langs de onderkant.

Het beste van een feestje voor de oudere vrouwen in je troep of groep is dat ze ook plezier kunnen hebben! Een idee is om een pinata bij het evenement te hebben, of iemand een pinata te laten verzinnen die gevuld is met items die betrekking hebben op yoga. Je kunt ook een knutseltafel opzetten met klei, verf en al het andere dat je maar kunt bedenken om de knutseltafel van je meisjes leuker te maken. Zorg ervoor dat je prijzen hebt voor de winnende artiest of klassewinnaars. Een prijs kan iets eenvoudigs zijn, zoals een fotolijst of iets uitgebreider, zoals een handgemaakte puzzel. U kunt zelfs prijzen hebben voor winnaars van de tweede en derde plaats.

Hierdoor heb je veel plezier voor iedereen, zowel als groep als individueel. Deze Yoga for Senior Women-idee├źn zijn slechts een klein deel van het plezier dat jij en je meisjes kunnen hebben. Er is zoveel meer dat je kunt doen om je meisjes van yoga te laten genieten. Yoga is een geweldige oefening en bovendien een zeer lonende. Maar yoga gaat ook over mentale, sociale, spirituele en fysieke ontwikkeling. Dat betekent dat je het vooral leuk voor ze moet maken.

Bezoek voor meer informatie hun website op hybs.nl